Antreprenoriat social intr-o dimensiune europeana

Obiectivul proiectului: Sprijina dezvoltarea competentelor de baza si transversale (precum antreprenoriatul, activitatile independente) intr-o maniera inovatoare: metoda inovatoare a proiectului se bazeaza pe abordarea sa ascendenta ce ia in considerare cererea, bazandu-se in acelasi timp pe expertiza si experienta practicienilor VET si expertilor tehnici. Metoda inovatoare se bazeaza, de asemenea, pe deschiderea privind exploatarea rezultatelor, creand din proiect o platforma deschisa nu doar pentru training si crearea capacitatii, cat si pentru lucru in retea, facilitare transfrontaliera si potrivire in UE in domeniul antreprenoriatului social. Proiectul sprijina, de asemenea, dezvoltarea muncii de inalta calitate pe baza solutiilor VET ce sunt apropiate – daca nu deja incorporate – in piata muncii si care pot fi implementate la nivelul de munca de baza in cadrul intreprinderilor sociale deja existente (pentru a intensifica gradul de competitivitate a intreprinderilor sociale si microintreprinderilor deja existente), precum si in intreprinderile sociale / antreprenorii sociali viitori.

 

Logo Proiect

 

Stadiul implementării proiectului: in derulare (01.09.2015 – 31.08.2017)

 

Rezultatele asteptate:

 

Un numar total de 5.370 persoane vor beneficia indirect sau vor fi tinta activitatilor proiectului, aceasta fiind o estimare realista in temeiul urmatoarelor:

> 50 grupuri tinta acoperite la Evaluarea decalajului privind capacitatea

> 200 intreprinderi sociale instruite (total in 6 tari)

> 250 actori si participanti in domeniul antreprenoriatului social participa in evenimente de multiplicare

> 4000 vizite unice pe platforma online

> 300 creatori de politici locali / regionali acoperiti

> 300 creatori de politici acoperiti

> 250 creatori de politici UE acoperiti (MP din tarile implicate)

> 20 de parti interesate UE / internationale acoperite

In plus fata de cele de mai sus, proiectul va ajunge si la 170.000 de persoane prin diseminare pe parcursul celor 2 ani de implementare a proiectului.

 

Proiectul va oferi direct si indirect beneficii unei game largi de persoane interesate si participanti in domeniul intreprinderilor sociale: de la implicarea directa a reprezentantilor grupurilor tinta pana la oferirea de dovezi privind nevoile specifice ale intreprinderilor sociale catre creatorii si facilitatorii de politici. In mod specific, proiectul va acoperi o gama larga de participanti, grupuri tinta si persoane interesate: diversitatrea parteneriatului —  ce include reprezentanti ai mediului academic, VET, facilitatori si intreprinderi sociale — va permite informarea tuturor partilor interesate atat din sectorul public, cat si din cel privat.

 

Program: Erasmus +

Actiune principala: Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici

Actiune: parteneriate strategice

Numele instituţiei finanţatoare : Autoritatea nationala pentru Programe Comunitare in domeniul Educatiei si Formarii Profesionale

Numarul proiectului:  2015-1-RO01-KA202-014995