INTEGRO

Servicii specializate in vederea stimularii ocuparii pentru somerii din regiunile Centru si Nord-Est

 

S.C. MONDO CONSULTING & TRAINING S.R.L. in parteneriat cu S.C. HR SPECIALISTS S.R.L. implementeaza proiectul „INTEGRO – Servicii specializate in vederea stimularii ocuparii pentru somerii din regiunile Centru si Nord-Est” - POCU/1080/3/16/157657, proiectul urmand a se desfasura pe o perioada de 12 luni calendaristice, respectiv 03.01 – 31.12.2023.

 

Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3 ”Locuri de munca pentru toti”.

 

Valoarea totala a contractului de finantare este 4.843.040,73 lei, din care cofinantarea UE este in suma de 4.600.888,65 lei.

 

Proiectul se deruleaza in Regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Est, respectiv judetele Brasov, Covasna, Sibiu, Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui.

 

Obiectivul general al proiectului consta in facilitarea accesului la locuri de munca pentru 205 someri si persoane inactive, cu accent pe somerii de lunga durata, lucratorii varstnici (55-64 ani), persoane cu dizabilitati, persoane cu nivel redus de educatie, din regiunile Centru (judetele Brasov, Covasna, Sibiu) si Nord–Est (judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui), prin imbunatatirea nivelului de competente, cresterea gradului de ocupare in corelare cu nevoile pietei muncii prin masuri personalizate, respectiv informare si consiliere profesionala, mediere pe piata muncii, participare la programe de formare profesionala.

 

Pentru indeplinirea obiectivului general al proiectului, vor fi implementate urmatoarele activitati:

A1. Furnizare de servicii specializate pentru stimularea ocuparii pentru 205 persoane din Regiunile Centru si Nord-Est: informare si consiliere si sesiuni de mediere a muncii

A2. Organizarea si derularea de programe de formare profesionala pentru 205 persoane din Regiunile Centru si Nord-Est: cursuri de calificare in meseriile Tamplar manual, Patiser, Lucrator comercial si Confectioner asamblor articole din textile si curs Competente antreprenoriale

A3. Managementul proiectului

 

Principalele rezultate ale proiectului sunt urmatoarele:

 

-           205 de someri si persoane inactive beneficiare ale activitatilor proiectului, din care 185 de persoane participante la cursurile de calificare si 20 de persoane participante la cursul Competente antreprenoriale

-           3 seminarii cu angajatorii

-           4 evenimente cu tema ”Cum sa ramai relevant pe piata muncii”

-           Ghidul VARSTA ACTIVA – ”Cum sa ramai activ pe piata muncii dupa 50 de ani” distribuit in 205 exemplare

-           40 de persoane beneficiare de servicii de consultanta juridica in vederea infiintarii de firme

-           93 de persoane din grupul tinta care isi gasesc un loc de munca

 

 

Date de contact HRS pentru informatii si inregistrare in Grupul tinta:

 

Trusca Manuela  – Coordonator

Email: m.trusca@hr-specialists.eu

 

Tel. 0745019506

Join an open world full of challenging opportunities!