PROIECT „HORECA 4.0: Academia de inovare”
FUNDATIA SOLIDARITATE SI SPERANTA in parteneriat cu S.C HR SPECIALISTS S.R.L., implementeaza in perioada 01.05.2025 – 31.10.2027, proiectul „HORECA 4.0: Academia de inovare”, ID 332782, cofinantat din Fondul Social European Plus, prin Programul Educatie si Ocupare 2021 – 2027.
Localizare proiect: Regiunea Nord-Est, judetele: Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Iasi
Obiectivul general al proiectului este de a sprijini si imbunatati capacitatea de adaptare a fortei de munca din sectorul HoReCa din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, la cerintele in continua schimbare ale pietei, prin promovarea invatarii pe tot parcursul vietii, cu un accent special pe dezvoltarea competentelor digitale.
Obiective specifice ale proiectului:
OS1. Evaluarea nivelului initial al competentelor digitale pentru cel putin 602 angajati din sectorul HoReCa prin aplicarea unui set de teste de evaluare standardizate, care acopera cele cinci arii principale de competenta digitala conform Cadrului European pentru Competente Digitale (DigComp), pe parcursul a 30 de luni.
OS2. Organizarea si furnizarea a 8 serii de cursuri autorizate de Operator introducere si validare date, pentru 196 de membri ai grupului tinta (126 participanti in 5 serii organizate de Solicitant si 70 participanti in 3 serii organizate de Partener 1), dintre care minimum 177 sa obtina certificarea competentelor dobandite, printr-o rata de absolvire mai mare de 90%, pe parcursul a 28 de luni.
OS3. Organizarea a 29 de serii de cursuri non-formale si 29 de serii de cursuri pe teme secundare, cu participarea a 406 membri ai grupului tinta din industria HoReCa, dintre care minimum 366 sa obtina certificarea competentelor dobandite, printr-o rata de absolvire mai mare de 90%, pe parcursul a 28 de luni.
OS4. Identificarea, recrutarea si selectarea unui grup tinta de 602 persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, angajate cu contract individual de munca, din intreprinderi publice si private din sectorul HoReCa, din Regiunea de dezvoltare Nord-Est, care vor participa la evaluarea nivelului initial de competente si la programe de formare profesionala in domeniul competentelor digitale si tehnologiei informatiei si comunicatiilor, pe parcursul a 30 de luni.
OS5. Implementarea proiectului pe o perioada de 30 de luni, asigurand gestionarea eficienta a echipei, a riscurilor, a achizitiilor si a resurselor financiare, astfel incat sa fie realizate toate sub-activitatile planificate, inclusiv 30 de intalniri lunare, obtinerea unui management operational eficient si o echipa de implementare motivata, cu respectarea termenelor si bugetului alocat.
OS6. Cresterea gradului de notorietate a proiectului si a Programului Educatie si Ocupare 2021-2027, precum si informarea corecta a comunitatii si a grupului tinta despre activitatile si rezultatele proiectului prin actiuni de promovare si publicitate care includ o conferinta de lansare, o conferinta de inchidere, comunicarea rezultatelor proiectului, si promovarea continua prin canale indoor/outdoor si online, pe parcursul a 30 de luni.
Beneficii oferite in cadrul proiectului:
• Evaluarea initiala a competentelor digitale
• Curs de specializare autorizat „Operator introducere, validare si prelucrare date” (192 ore, subventie in valoare de 960 lei);
• Furnizarea de programe de formare profesionala, informale (subventie de 200 lei/curs);
-
Digital Marketing and E-Commerce in Industria HoReCa (40 ore);
-
Management Digital si Tehnologie pentru Experienta Clientilor din Industria HoReCa (40 ore);
-
Data Analytics si Securitate Cibernetica in Industria HoReCa (40 ore);
-
Instrumente IT pentru Sustenabilitate in Industria HoReCa (40 de ore);
• Cursuri pe teme secundare (Economia verde, Prevenirea discriminarii, Dezvoltarea competentelor verzi si digitale si Implementarea sustenabilitatii), (20 ore, plus un kit cu materiale de promovare a temelor secundare: ghiduri, brosuri si alte resurse educative);
• Participare gratuita la toate activitatile proiectului;
Proiectul se adreseaza persoanelor din sectorul HORECA (CAEN principal sau secundar: 55 - Hoteluri si alte facilitati de cazare si 56 - Restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie):
-
cu varsta cuprinsa intre minim 18 si pana in 65 de ani;
-
cu contract individual de munca (cu norma intreaga sau cu timp partial), inclusiv persoane care ocupa pozitii de management, ce provin din intreprinderi publice si private din Regiunea Nord-Est;
-
cu domiciliul sau resedinta legala in Romania, in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, judetele: Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Iasi;
-
care au minim studii liceale absolvite;
Observatie: Firmele la care sunt angajate persoanele, trebuie sa aiba sediul/punctul de lucru in unul din judetele mentionate mai sus.
Nu sunt eligibile:
-
Persoanele angajate in institutii/autoritati publice (centrale sau locale) si din cadrul persoanelor juridice publice din sistemul de sanatate si sistemul de invatamant.
-
Persoanele care ocupa pozitii de management care au calitatea de administrator/reprezentant legal intr-o intreprindere publica sau privata.
Informatii suplimentare:
Coordonator proiect: Gabriela Luminita Doloiu
Tel: 0770.313.781
Email: l.doloiu@hrs-outsourcing.com
https://www.fundatiasolidaritatesisperanta.ro/
https://www.hrs-outsourcing.com/